Seguidors

jueves, 19 de enero de 2017

Hola Inventors!!!

Una altra setmana de feina ha acabat. Una setmana bastant matemàtica també!!!   La veritat és que hem après bastants coses noves de mates.

-En primer lloc hem completat el full de les UNITATS DE MESURA DEL TEMPS i hem establert algunes equivalències (per exemple, sabem que un lustre equival a 5 anys, o que un mil.lenni equival a 1.000 anys). 

-A partir d´aquesta activitat ens hem iniciat al plantejament d´una REGLA DE 3 (per exemple, si 1 any són 365 dies, quants dies són 6 anys?). La regla de 3 seria així:

                                      1 any --------------  365 dies

                                       6 anys -------------  ? dies

Les regles de 3 es resolen fent una creu (primer es multiplica i després es divideix). Bé, més endavant en farem més!!

-Hem calculat el temps que ha durat La Prehistòria i la Història, i hem convertit el total d´anys a mil.lennis. I... ens hem adonat de què són 3.000 mil.lennis!!! És moltíssim!!

-Hem après a MULTIPLICAR I DIVIDIR  per 10, 100, 1.000,... per poder fer el càlcul dels mil.lennis.

-Hem après a convertir metres a centímetres i, de pas, hem après tota l´ESCALA DE LES UNITATS DE MESURA i a convertir unes unitats  en unes altres (recordau el truc ?   bajar - multiplicar; subir - dividir).


Bé, totes aquestes mates ens han servit per pensar com féiem la línia del temps, i al final hem pres una decisió:

FAREM UNA TIRA DE PAPER PER CADA ETAPA (d´1 metre x 5 cm) I  A CADA ETAPA ESCRIUREM ELS ANYS QUE DURA I ELS FETS HISTÒRICS MÉS IMPORTANTS.

El pas 3 ja està acabat així que... estam preparats per començar el pas 4!!!    Per cert, en el pas 4 aprendrem moltes coses i farem molta feina a l´ordinador, així que no estaria malament que practiquéssiu una mica a casa com obrir i guardar al pen un document Word o Openoffice.  Demaneu a la vostra familia si necessitau!!

També aquesta setmana hem escoltat la conferència de na Daniela R. sobre XINA, i hem reflexionat sobre com ha de ser una conferència perquè estigui molt ben feta a quart. Hem d´intentar pujar una mica el nivell respecte a tercer!! 


Res més pel moment !!   Per favor, publiqueu un comentari explicant què és el que us ha semblat més difícil aquesta setmana i com us heu sentit. Gràcies!!!

Ah!! Entreu al bloc de racons PICANT AQUÍ!!

Bon cap de semana i fins dilluns!












   



16 comentarios:

  1. A mi m' ha resultat mes dificil les unitats de mesura en sabia unes quantes pero no totes. TONI

    ResponderEliminar
  2. Aquesta setmana e estat malalat pero avui me he divertit molt i no me a paregut res dificil pero crec que el dilluns vaig venir a escola . KENAY

    ResponderEliminar
  3. Aquesta setmana hem fet molres matematiques,lo mes dificil a set ``LES UNITATS DE MESURA´´,pero jo mei pasat molt bè i ja em pasat el pas 3.MARIA B

    ResponderEliminar
  4. hola inventors,
    el que ma senblat mes difisil a sigut dividir entre 10 o 100 o 1000... per que no sabia cuan posar coma o llebar ceros.
    Durant aquesta setmana me sentit valorat i content per que he fet noves amistats amb Irene i Martina en la clase de Angles.

    Joan. Adeu i bon cap de setmana sentit.

    ResponderEliminar
  5. Bona tarda, soc na Irene, el que mes difícil m'ha paregut aquesta setmana han set les unitats de mesura perque es un poc lio pero cada vegada ho vaig entenguen millor. Jo aquesta setmana me sentit super contenta perque hem aprengut coses noves i tambe perque ja hem acabat el punt 3 de la meta 3. Fins el dilluns. Molts de petons i abraçades de na Irene.

    ResponderEliminar
  6. Buenas inventores,
    Lo que a mi mas me ha costado, aunque haya estado un poco malito, son las unidades de mesura y me he sentido bien durante la semana.
    Hasta el lunes. Adios


    Roberto.

    ResponderEliminar
  7. A mi el que m'ha resultat més difícil és com pasar les unitats de mesura de major a menor, i de menor a major ,però poc a poc ho entenc una mica millor.Aquesta setmana l'he passat molt bé, però s'ha passat molt ràpida.Jordi

    ResponderEliminar
  8. Bona tarda, sóc en Jan el que més difícil m´ha paregut aquesta setmana han set les unitats de mesura perque es un poc lio pero segur que tots nos anira molt bé.Jo m´he sentit un poc enfadat :(

    ResponderEliminar
  9. Aquesta setmana m'ha semblat una mica lio perque al principi no sabia fer les unitats de mesura.Pero despres me l'han tornat a explicar i ho he entes.Aquesta setmana m'he sentit molt a gust i contenta perque he apres coses noves.Martina

    ResponderEliminar
  10. Per jo lo mes dificil de aquesta setmana han set les regles del 3 perque no entenia molt be el tema de fer una creu.
    M'he sentit molt a gust i molt be amb la relacio dels companys.
    Victor

    ResponderEliminar
  11. A mí magradat fer les unitats de mesura , a set un poc difícil pero ara ho entenc Molt millor . Pablo Bonet Planells

    ResponderEliminar
  12. A yo lo que m'ha resultat mes dificil aquesta setmana a set les unitats de mesura la regla de 3 tambe me va resultar una mica complicat pero ya ho entenc.Som na laura fins dilluns.

    ResponderEliminar
  13. Gràcies per les vostres explicacions, Inventors!!! No us preocupeu que tendrem l´oportunitat de continuar practicant, quan ho necessitem en el projecte i en altres situacions que aniran sorgint. Les regles de 3 són una mica difícils de plantejar, però penseu que acabam de començar i al principi tot costa una mica. Paciencia!! A poc a poc ens sortirà millor segur... així és com aprenem!!! Saludets de na Cris.

    ResponderEliminar
  14. espero que la prova no sigi tan dificil.Maria b,bon cap d´ setmana

    ResponderEliminar
  15. Cristina las fotos que as puesto son muy interesantes.
    Las actividades que nos pones son muy divertidas
    y entretenidas. Xykon.

    ResponderEliminar
  16. Cristina ami lo que mea costado mas a sido la desena mes propera y la desena de miler.

    ResponderEliminar