Seguidors

jueves, 6 de abril de 2017

Hola Inventors!!

Acaba una setmana més... ens trobam a les portes de les vacances de Setmana Santa, i ja ens preparam per fer una sortida, acabar les feines que tenim encetades, etc.

Pel que fa al projecte, aquesta setmana hem fet tota la feina de decidir, preparar i organitzar els cartells de l´Edat Mitjana i de l´Edat Moderna. Hem pensat com faríem la línia del temps de l´Edat Moderna, i com organitzaríem els grups per fer la informació dels invents. Finalment, n´Iván, n´Irene, na Laura i na Daniela R. s´han encarregat de la línia del temps, i la resta ha fet la part d´informació dels invents. Aquesta feina no està acabada, la setmana que vé intentarem acabar i estar llestos per començar l´Edat Contemporània només venir de vacances.










Per cert, famílies, necessitam algun expert/a que ens pugui explicar canvis entre la nostra generació i 2 o 3 anteriors pel que fa a ALIMENTACIÓ, CURA DE MALALTIES, COMUNICACIÓ ENTRE PERSONES i TRASLLADAR-SE D´UN LLOC A UN ALTRE!!

També hem fet l´autoavaluació dels treballs pràctics dels llibres de lectura. La veritat és que hem fet feines realment polides, combinant les tècniques plàstiques de: COLLAGE, ESTAMPACIÓ, PUNTILLISME, TREBALL DE TEXTURES, ESGRAFIAT,... Observant les feines dels companys hem après noves idees.






















Una altra cosa que hem fet ha estat parlar sobre la DIADA SOLIDÀRIA i els REFUGIATS del camp ELEONAS, a Atenes (Grècia).  Hem estat conscients de en quines condicions estan vivint les persones refugiades i quines necessitats tenen.  Ha estat molt bé la recollida de raspalls i pasta de dents i l´aportació de sous per enviar-los a Atenes.   Gràcies!!

Ah! I també hem fet FLAONS amb els nostres amics de Petits i Grans. Una part del grup ha fet la base i l´altra, el farcit.  Ens han quedat boníssims, i l´experiència ens ha agradat molt.


















Na Maria ha fet la seva conferència sobre l´AMISTAT, un tema sempre interessant sobre el qual val la pena parlar-ne. Ho ha fet molt bé!!





A continuació teniu les imatges de la DIADA SOLIDÀRIA d´avui. Esper que us agradin!!





Per favor, publiqueu un comentari explicant què us ha cridat l´atenció o què heu après o pensat escoltant la xerrada sobre refugiats. Pensau que ha de canviar la nostra actitud en alguna cosa? M´agradarà llegir les vostres opinions!!

Bon cap de setmana i fins dilluns.

14 comentarios:

  1. Jo pens que el govern grec es molt egoista per propocionar-li als refugiats el que necessiten (tenen molt poc menjar i viuen en unes condicions horribles) aixi que com nosaltres som la seva ultima esperanca (ja se que esperanca va amb c trencada pero al ordinador no em deixa posar-la) hem de ajudar-los a que ells puguin tenir unes condicions millors de vida i que puguin estar mes comodes.
    La conferencia que va fer ahir na Maria F va estar molt be perque va explicar i presentar molt be el tema i va fer un gran treball. El que mes em va agradar va ser els videos que varem veure. Felicitats, Maria!!
    Passeu un bon cap de setmana i fins dilluns, Inventors!!
    VICTOR

    ResponderEliminar
  2. que en el mercat solidari no havia ni pilotas ni legos i que hi havia molts raspalls i pasta de dents

    ResponderEliminar
  3. A mi lo m'ha cridat l'atenció ha set l de sa grua que se'n portava tot i no es donava conte fins podría endurse un bebe o un boix o boixa. TONI

    ResponderEliminar
  4. Cristina.....
    M'ha agradat molt el que ens as explicat sobre els refugiats,a set molt interesant.PERO....El que m'ha cridat molt molt a set que se emportesin als pares i deixesin als bebes,boixos i boixes.MARTINA

    ResponderEliminar
  5. M'ha encantat la conferencia de na Maria,no es perque es la meva amiga si no perque tot lo que ha explicat jo no ho savia.martina

    ResponderEliminar
  6. Bona tarda, soc na Irene, el que em m'ha cridat la atencio de la conferencia dels refugiats ha set que aproximadament 12 persones dormen en un barraco i tambe que casi sempre tenien el mateix menjar( arros amb tomaquet. ) Adeu i fins el dilluns. Molts de petons i abraçades de na Irene.

    ResponderEliminar
  7. Bon dia som na Laura a jo una de les coses que m'ha cridat mes l'atenció de la presentació dels refugiats d'Eleonas es que tots els nens i adults tenguin les dents negres per no tenir vitamines i també, a vora que necessiten menjar més diferent com agafar-lis una pizza per cada mini casa a una pizzeria i si ells no tenen suficients sous podrieu utilitzae els vostros sous aixo es el que no entenc o algo aixi no cada dia lo mateix pero aixo es el que pens jo. M'ha encantat la conferencia de na Maria F a set super interesant a sabut explicar hiper be el tema es notaba que se l'havia estudiat i que li agradaba molt el tema. Molts de petons i abrasades i fins dilluns

    ResponderEliminar
  8. Si tots els països col·laboraran i donessin una mica de la seva part cap persona passaria gana. A mi el que més m'ha sorprès ha estat com dormen. I haver si ens animem a fer una altra Diada solidària.Jordi

    ResponderEliminar
  9. Gràcies pels vostres comentaris, Inventors!!!

    ResponderEliminar
  10. Hola soy Roberto hemos aprendido de de lo que nos ha explicado Cristina nuestra profesora de los refugiados que vivían en guerras y algunos venían de de algunos países de Siria y de otros países, y si no tenían papeles no sé qué papeles, no Los tomaban como refugiados y también cuando querían comer pues tenían que tener unos papeles y no los podían Perder pero si los perdían, los voluntarios se los hacían otra vez.eso es ese papel era de un registro para que cuando iban a comer no repitiera más de dos veces y si por ejemplo traían pasta de dientes y después si no había para todos no se daba, igual que si traen ropa etc. y los refugiados vivían en una pequeña habitación que no me acuerdo cómo se llamaba y vivían más de los que podían vivir, creo que podían vivir más de cuatro, de 10 pero era un poco incómodo porque si tú te lavas y la gente dormía en el suelo y no tenía conexión y yo creo que sería un poco incómodo. Y nosotros hemos hecho la diada solidaria que hemos participado para dar dinero a los de a los refugiados y también en cepillos y pastas de dientes. hemos conseguido de las dos cosas mucho y la verdad que yo estoy muy contento porque al menos tendrán un cepillo de dientes y pasta. Todos los días comían arroz, y algún día, podían comer un trozo de carne, y se ponían muy contentos, y lo celebraban.

    Roberto

    ResponderEliminar
  11. Roberto, es nota que has prestat atenció a la xerrada!! Està molt bé el que has escrit!!!

    ResponderEliminar
  12. Bon dia, Inventors!! El divendres m´ho he passat molt bé, i jo crec que tothom se ho ha passat molt bé i que han disfrutat molt. Violeta.

    ResponderEliminar
  13. A jo el que més m´ha sorprès de la presentación és que tenguin les dents negres i el menjar que mengen. Júlia.

    ResponderEliminar
  14. Bon dia, Inventors. A jo el que més m´ha sorprès és el menjar i com dormen. Adéu. Daniela R.

    ResponderEliminar