Seguidors

viernes, 21 de octubre de 2016

Hola Inventors!!!

Aquí us explic un resumet del que ha donat de sí la setmana.

Com a assumpte principal, hem donat les primeres passes del nostre PROJECTE: Entre tots, hem elaborat el GUIÓ DE TREBALL de la META FINAL, i hem definit totes les metes que haurem d´aconseguir per tenir muntat el museu dels invents de la Història.

Hem llegit i comentat sobre invents i descobriments, i hem iniciat la META 2, que consisteix a investigar sobre el concepte de museu i els tipus de museus que hi ha. Així, hem cercat al DICCIONARI la paraula museu, i hem llegit, escoltat i entés un text sobre els tipus de museus que hi ha, a més d´elaborar ESQUEMES sobre aquest text.  Estam aprenent a fer esquemes a partir d´un text, i hem vist que poden ser de molts tipus, però sobretot és important que compleixin les següents condicions:

-Que recullin el tema del text, les idees principals i les idees secundàries.
-Que no incloguin explicacions llargues, sinò paraules clau.
-Que la informació estigui distribuïda en el full de manera clara i entenedora (en claus, fletxes o diagrames).










   També hem revisat COM S´ESCRIU UN TEXT CORRECTAMENT,  i hem fet algunes pràctiques. A casa, hem escrit textos sobre experiències personals de visita a un museu o hem explicat com són alguns museus del món.

Pel PROPER DIMARTS hem de cercar i portar a classe 4 FOTOGRAFIES DE MUSEUS D´HISTÒRIA O D´INVENTS DEL MÓN , així podrem treure bones idees pel muntar el nostre.

Aquesta setmana també hem continuat amb l´activitat de PETITS I GRANS. El dijous vam anar a llegir als nostres amics petits uns llibres que havíem escollit el dia anterior a la biblioteca. Així, a poc a poc anam coneixent-nos millor.



També el dijous vam escoltar la CONFERÈNCIA de´n TONI sobre ESPORTS DE LLUITA. En Toni practica karate, i ens va explicar algunes dades sobre aquest i d´altres esports, com el judo, el aikido, la capoeira, l´esgrima, etc. El més interessant va ser veure l´equipació necessària per practicar aquest esport i algunes demostracions que ens va fer amb ajuda d´altres companys que també practiquen karate, com en Pablo, en Joan i en Yoel.



També aquesta setmana hem iniciat la pràctica d´OPERACIONS COMBINADES, que tenen la peculiaritat que tenen PARÈNTESIS.  El més important és fer primer els càlculs que estan dins dels parèntesis, i després, anar seguint les operacions en ordre. Al principi ens semblava un "lio", però a poc a poc i amb pràctica ens sortirà millor.   Ah! Molt important. Practiqueu les taules de multiplicar 10 minutets cada dia, si no, no podem avançar en continguts més difícils!!!!

Avui divendres hem començat l´activitat de RACONETS D´AULA. Consisteix a cercar informació a llibres en castellà sobre 4 temes:  "los volcanes",  "animales y plantas", "el cuerpo humano" i "recetas de cocina". Amb aquesta informació hem d´elaborar treballs fent activitats variades de llengües, ciència i  matemàtiques. El proper dimecres continuarem!!!




I... molt important. Hem tengut algunes converses sobre COMPORTAMENT i CONVIVÈNCIA a classe. És necessari millorar l´atenció i el respecte cap als companys, recordant sempre el nostre lema

  L´AMABILITAT ÉS LA CLAU QUE OBRE TOTES LES PORTES.





 
També hem fet  Anglès, Educació Física, Religió i valors,...  i hem assistit a una exhibició de FAGOT al gimnàs, un instrument de vent fusta ben curiós.


Es pot demanar més? Realment ha estat una setmana molt completa!!!

Gaudiu de les fotos i escriviu un COMENTARI explicant la resposta a una o més d´una de les qüestions següents:

-Escriviu una cosa que heu après aquesta setmana a partir d´una o més d´una de les activitats que hem fet. 

-Expliqueu una cosa que us ha  resultat difícil i que pensau que hem de treballar més.

Moltes gràcies i fins dilluns, Inventors!!!
 

16 comentarios:

  1. He aprengut les operacions combinades pero son un lio patatero.Una cosa que m'ha resultat dificil ha set escoltar als companys o a la mestra per cridar tant.I a vore si s'em enva el sutro que li ha passat a en Oscar.TONI

    ResponderEliminar
  2. Jo he apres a fer operacions combinades, els tipos de museus hi ha descobrir nous tipos d'esquemes.
    Jo pens que hem de treballar mes les operacions combinades i les taules de multiplicar.Laura.

    ResponderEliminar
  3. Jo he après a fer operacions combinades, he après quins tipus d'esports de lluita hi ha, a escriure un text correctament i a fer un esquema correctament.
    El que m'ha resultat més dificil i penso que hi hauriem de treballar mes son les operacions combinades. VÍCTOR

    ResponderEliminar
  4. A jo tambè hem dona pena el que li ha passat a n'Oscar i esperc que es millori.VÍCTOR

    ResponderEliminar
  5. Buenas tardes
    Estos días he aprendido a hacer un esquema con el trabajo de los tipos de museos.

    Roberto

    roberto

    ResponderEliminar
  6. Hay que mejorar las divisiones porque no nos salen bien,
    a mi no me salen bien.

    Pasad un buen fin de semana.


    Roberto.

    ResponderEliminar
  7. A mi m´ha agradat l´audicio de musica. ¡¡¡¡Bon cap de setmana!!!! Jordi

    ResponderEliminar
  8. Com diu en Toni es un poc de lío, les operaciones combinadas, no ho intes molt be i m'agradaria aprendreu.
    Oscar posat be pronta!!!
    Pablo Bonet Planells

    ResponderEliminar
  9. Hola Inventors!! No us preocupeu per les operacions combinades. Només ho hem practicat un dia i les acabarem aprenent... amb una mica més de pràctica!!
    Saludets per tots i totes i repasseu les taules!! Cristina

    ResponderEliminar
  10. Per mi es un poc complicat les operacions combinades, m´agradaria aprendeu millor.Es pero que en Oscar es posi molt bé i el dilluns estigui amb nosaltres.Fins dilluns

    ResponderEliminar
  11. Jo crec que alguns companys/es de classe tendrien que aprendre i/o seguir praqutican...A escoltar més,a aprofitar el temps de feina,a parlar menys,etc. Espero que Óscar es millori fins demà. Daniela R.

    ResponderEliminar
  12. Gracies a tots per preocuparvos per jo i ja estic millor i dema ens veim.
    El q mes m'ha agradat es la conferencia den toni pq el karate es molt guay!! I tambe he apres que son els museus i el invents q abans no ho sabia en els haves vist ja.

    ResponderEliminar
  13. M agrada molt la conferencia den Tóni. Maria Bibiloni

    ResponderEliminar
  14. A set divertir la excursión."Bon cap de setmana"...Maria Bibiloni

    ResponderEliminar